Κλείσιμο
Current site: website_MasterGR
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterGR
Home node: /sitecore/content/MasterGR/home
Language: Greek (Greece) : Ελληνικά (Ελλάδα)
Index : mastergr_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;


ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ
L’ORÉAL PARIS

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣΟι καταναλωτές μας μάς εμπιστεύονται γνωρίζοντας ότι όλα τα προϊόντα που τους προσφέρουμε έχουν αξιολογηθεί με προσοχή.

Αποστολή μας είναι να μην διαψεύσουμε ποτέ την εμπιστοσύνη αυτή που μας δείχνουν. Γι’ αυτό, διασφαλίζουμε ότι όλα μας τα προϊόντα και τα συστατικά υποβάλλονται σε αυστηρές αξιολογήσεις ασφαλείας προτού διατεθούν στην αγορά.

Η δέσμευσή μας στην ασφάλεια δεν σταματά εδώ, καθώς ο Όμιλος έχει επίσης αναπτύξει μια εξαίρετη πλατφόρμα στρατηγικών πρόβλεψης που μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζουμε νέα συστατικά και νέες καινοτομίες, ώστε να βελτιώνουμε διαρκώς τόσο την ασφάλεια όσο και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας. Επιπλέον, αφουγκραζόμαστε τους καταναλωτές μας και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, πράγμα που μας βοηθά να κατανοούμε τις ανάγκες τους και να τις λαμβάνουμε υπόψη κατά την απόφαση μείωσης ή απαλοιφής ορισμένων συστατικών.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ Η ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤη δεκαετία του 1970, η L’Oréal δημιούργησε ένα εξειδικευμένο τμήμα, αφιερωμένο στις μεθόδους αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας. Έκτοτε, το τμήμα αυτό βρίσκεται στον πυρήνα της αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των προϊόντων μας σε κάθε τύπο επιδερμίδας, βοηθώντας σημαντικά τους ειδικούς μας στην ανάπτυξη των συνθέσεων νέων προϊόντων.

Εδώ και πάνω από 30 χρόνια, οι ερευνητές μας εργάζονται αδιάκοπα πάνω στην ανάπτυξη ολοένα και πιο αποδοτικών προϊόντων περιποίησης, ενσωματώνοντας τεχνολογίες και ενεργά συστατικά με αποτελεσματικότητα αποδεδειγμένη μέσω κλινικών δοκιμών που διενεργούνται από ανεξάρτητα ινστιτούτα.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝΗ L’Oréal δεν δοκιμάζει κανένα προϊόν της σε ζώα, εδώ και πάνω από 30 χρόνια, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων ως προς τις εναλλακτικές μεθόδους.

Πρώτη προτεραιότητα της L’Oréal υπήρξαν ανέκαθεν η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών.Και το ίδιο ισχύει και για την προστασία της ευημερίας των ζώων.

Η L’Oréal έχει θεσπίσει μια πολύ αυστηρή διαδικασία για την αξιολόγηση της ασφάλειας, με θεμέλιο την Έρευνα. Πολύ πριν το ζήτημα των δοκιμών σε ζώα εγείρει το ενδιαφέρον της κοινωνίας των πολιτών ή τεθεί εντός κανονιστικού πλαισίου, η L’Oréal, ήδη από το 1979, διενεργεί in vitro δοκιμές ασφαλείας ανασυνθέτοντας στο εργαστήριο μοντέλα ανθρώπινου δέρματος, ως εναλλακτική μέθοδο για τις δοκιμές σε ζώα. Το 1989, δηλαδή 14 χρόνια προτού το απαιτήσουν οι κανονισμοί, η L’Oréal 

Η L’Oréal προωθει τις εναλλακτικες μεθοδους εδω και πανω απο 30 χρονια.

Εντούτοις, ορισμένες αρμόδιες αρχές μπορεί να αποφασίζουν να διενεργήσουν οι ίδιες δοκιμές σε ζώα για κάποια καλλυντικά προϊόντα, όπως συμβαίνει στην Κίνα. Η L'Oréal είναι η πιο δραστήρια εταιρεία, καθώς, εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια, συνεργάζεται στενά με αρχές και επιστήμονες της Κίνας, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγνώριση εναλλακτικών μεθόδων δοκιμών και η εξέλιξη των κανονιστικών ρυθμίσεων για τα καλλυντικά προς την πλήρη και οριστική εξάλειψη των δοκιμών σε ζώα.

Χάρη στις προσπάθειες αυτές, από το 2014, ορισμένα προϊόντα που παράγονται και πωλούνται στην Κίνα, όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα ή κάποια προϊόντα μακιγιάζ, δεν δοκιμάζονται πλέον σε ζώα.

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
 • Η L'Oréal κάνει δοκιμές σε ζώα;
  Η L’Oréal δεν δοκιμάζει κανένα προϊόν της σε ζώα και, εδώ και πάνω από 30 χρόνια, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων ως προς τις εναλλακτικές μεθόδους.

 

 • Ποιες εναλλακτικές μεθόδους έχει αναπτύξει η L'Oréal έναντι των δοκιμών σε ζώα;
  Από το 1979, η L’Oréal ανασυνθέτει στο εργαστήριο μοντέλα ανθρώπινου δέρματος, διενεργώντας in vitro δοκιμές ασφαλείας που δεν περιλαμβάνουν ζώα. Έτσι, ο Όμιλος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων ως προς τις εναλλακτικές μεθόδους αξιολόγησης της ασφάλειας. Έκτοτε, η L’Oréal ίδρυσε το Episkin* στη Λυών (Γαλλία) και στη Σαγκάη (Κίνα), όπου πραγματοποιείται η ανασύνθεση του δέρματος. Πέραν των μοντέλων ανακατασκευασμένου δέρματος, στο πλαίσιο της προγνωστικής αξιολόγησης η L’Oréal διαθέτει ένα ευρύ σύνολο εργαλείων που δεν περιλαμβάνουν δοκιμές σε ζώα, όπως η μοριακή μοντελοποίηση, τα εξειδικευμένα τοξικολογικά συστήματα, οι τεχνικές απεικόνισης, και πολλά άλλα.

 

 • Αφού δεν δοκιμάζετε τα προϊόντα σας σε ζώα, γιατί η L'Oréal εξακολουθεί να βρίσκεται στη λίστα της ΡΕΤΑ με τις εταιρείες που κάνουν δοκιμές;
  Η L’Oréal δεν δοκιμάζει κανένα προϊόν ή συστατικό της σε ζώα. Ωστόσο, επειδή τα προϊόντα μας πωλούνται και στην Κίνα, η L’Oréal συνεχίζει να περιλαμβάνεται στη λίστα της ΡΕΤΑ. Στην Κίνα, οι αρμόδιες αρχές εξακολουθούν να απαιτούν και να διεξάγουν δοκιμές σε ζώα για ορισμένα προϊόντα.

 

 • Ποιες ενέργειες εφαρμόζει η L'Oréal για να θέσει τέρμα στις δοκιμές σε ζώα στην Κίνα;
  Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, η L’Oréal συνεργάζεται με αρχές και επιστήμονες της Κίνας, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγνώριση εναλλακτικών μεθόδων δοκιμών και η εξέλιξη των κανονιστικών ρυθμίσεων για τα καλλυντικά προς την πλήρη και οριστική εξάλειψη των δοκιμών σε ζώα. Έτσι, σήμερα, τα προϊόντα που παρασκευάζονται και πωλούνται στην Κίνα και ονομάζονται «μη λειτουργικά», όπως σαμπουάν, αφροντούς ή προϊόντα μακιγιάζ, δεν δοκιμάζονται πλέον σε ζώα. Το 2014, ιδρύσαμε στη Σαγκάη ένα Κέντρο Episkin*, όπου δημιουργούνται μοντέλα ανακατασκευασμένου δέρματος. Τα μοντέλα αυτά χρησιμοποιούνται για in vitro δοκιμές ασφάλειας που δεν περιλαμβάνουν ζώα και τίθενται στη διάθεση των κινεζικών αρχών.

 

#message

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ