• Ιστότοπος

 • Η L'Oréal κάνει δοκιμές σε ζώα;

  Η L’Oréal δεν κάνει πια δοκιμές σε ζώα για κανένα από τα προϊόντα της ή τα συστατικά τους, πουθενά στον κόσμο. Ούτε αναθέτει σε άλλους να το κάνουν για λογαριασμό της. Η μόνη εξαίρεση που επιτρέπουμε είναι στην περίπτωση που οι ρυθμιστικές αρχές το ζητούν για λόγους ασφαλείας ή για ρυθμιστικούς σκοπούς.

  Μάθετε περισσότερα εδώ (http://www.loreal.com/csr-commitments/l%E2%80%99or%C3%A9al-answers/the-question-of-animal-testing). 

 • HΠώς μπορώ να λάβω μια λίστα με τα συστατικά ενός προϊόντος;

  Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα έχει απαιτήσει από τη βιομηχανία καλλυντικών να αναγράφει όλα τα συστατικά πάνω σε κάθε προϊόν για μεγαλύτερη διαφάνεια. Η Διεθνής Ονοματολογία Καλλυντικών Συστατικών (INCI) στοχεύει στην εναρμόνιση της σήμανσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα συστατικά αναγράφονται πάνω στη συσκευασία του προϊόντος με το όνομά τους όπως έχει καταχωριστεί στην INCI, ώστε να εμφανίζονται τυποποιημένα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αν θέλετε επιπλέον πληροφορίες, επικοινωνήστε με κάποιον Σύμβουλο Καταναλωτών της L'Oréal Paris Cosmetics στην Ελλάδα: 800 11 300 30 Από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ 08.30 - 16.30 (εκτός από αργίες) - (χωρίς χρέωση).

 • Οι συσκευασίες σας είναι ανακυκλώσιμες;

  Η L'Oréal Paris προσπαθεί να απλοποιήσει τις συσκευασίες στα καλλυντικά και είδη υγιεινής, διατηρώντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια των καταναλωτών. Η συσκευασία του προϊόντος είναι σημαντική διότι προστατεύει το προϊόν. Τα προϊόντα μας προορίζονται για να έρθουν σε επαφή με το εξωτερικό του σώματος, οπότε η συσκευασία τους πρέπει να τα προστατεύει και να τα θωρακίζει από μικροβιολογικής και αλλεργικής άποψης. Επειδή η αφαίρεση του PVC ήταν προβληματική, τα τελευταία χρόνια λάβαμε πρωτοβουλίες όπως: αντικαταστήσαμε το PVC με άλλα υλικά που διατηρούν τις συνθέσεις σε ικανοποιητικές συνθήκες. Συλλογικά, τέτοιες πρωτοβουλίες μειώνουν τον αντίκτυπο των προϊόντων μας στο περιβάλλον. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε το ενδιαφέρον μας για την ασφάλεια των καταναλωτών. Τα προϊόντα μας χρησιμοποιούνται στο μπάνιο και ορισμένες φορές οι τελικοί χρήστες είναι παιδιά. Αν ένα γυάλινο προϊόν πέσει ή σπάσει, θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμό. Η πλαστική συσκευασία δεν παρουσιάζει τέτοιο κίνδυνο. Επιπροσθέτως, η πλαστική συσκευασία μπορεί να καεί. Με φίλτρα τα οποία επεξεργάζονται τις εκπομπές αερίων, η καύση της πλαστικής συσκευασίας δεν αποτελεί περιβαλλοντικό πρόβλημα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η μεταφορά της πλαστικής συσκευασίας είναι και πιο οικονομική και πιο περιβαλλοντική αποδοτική από ό,τι η μεταφορά γυαλιού. Ο αντίκτυπος στο περιβάλλον είναι μικρότερος λόγω του ότι το πλαστικό είναι πιο ελαφρύ και άρα απαιτείται λιγότερη ενέργεια για τη μεταφορά του.

 • Χρησιμοποιείτε φωτογραφίες που έχουν υποστεί επεξεργασία τύπου photoshop;

  Θεωρούμε σημαντική την διαφάνεια στη διαφήμιση. Έχουμε αυστηρό κώδικα δεοντολογίας και επιζητούμε να διασφαλίζουμε ότι οι διαφημιστικές μας εικόνες δεν παραπλανούν ή δεν υπερβάλλουν σχετικά με τη δράση του προϊόντος και ότι συνάδουν με τους κώδικες διαφήμισης της Ελλάδας.

 • Μπορώ να εμπιστευτώ τους διαφημιστικούς σας ισχυρισμούς;

  Θεωρούμε σημαντική την διαφάνεια στη διαφήμιση. Έχουμε αυστηρό κώδικα ηθικής που αναφέρει ότι θα δίνουμε δίκαιη και αληθή περιγραφή και οπτική αναπαράσταση των προϊόντων μας και των δράσεών τους. Όλοι οι ισχυρισμοί στις διαφημίσεις μας έχουν ερευνηθεί εκτενώς, έχουν επικυρωθεί από ανεξάρτητους φορείς και έχουν εγκριθεί πριν δημοσιευτούν.

 • Περιποίηση επιδερμίδας

 • Πώς μπορώ να πετύχω το καλύτερο αυτομαυριστικό αποτέλεσμα;

  Επιλέξτε ένα προϊόν σε ανοιχτόχρωμη ή μέτριας απόχρωσης προϊόν, που τείνει να δείχνει πιο φυσικό. Πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν, καθαρίστε και απολεπίστε την επιδερμίδα με μια πετσέτα ή ένα σφουγγάρι ώστε να αφαιρέσετε τα περιττά νεκρά κύτταρα και να αποφύγετε τους λεκέδες πάνω στην επιδερμίδα. Οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν ξυρίσει τα πόδια τους 12 ώρες πριν την εφαρμογή για να έχουν ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Απλώστε το αυτομαυριστικό προϊόν ομοιόμορφα και ανάλαφρα. Χρησιμοποιήστε λιγότερο προϊόν στο ξηρό ή σκληρό δέρμα, όπως οι αστράγαλοι, τα γόνατα και οι αγκώνες. Οι περιοχές αυτές τείνουν να απορροφούν περισσότερο προϊόν. Πέντε με δέκα λεπτά μετά την εφαρμογή, τρίψτε τις περιοχές όπως οι αγκώνες και τα γόνατα με λίγη λοσιόν για να απαλύνετε το αποτέλεσμα. Τρίψτε λοσιόν γύρω από τους καρπούς και την αναστροφή των χεριών για να σμίξει το αποτέλεσμα με το υπόλοιπο χέρι. Τρίψτε λοσιόν γύρω από τους αστραγάλους και το κουντεπιέ για να σμίξει το αποτέλεσμα με το υπόλοιπο πόδι. Αφού απλώσετε το προϊόν στο πρόσωπο και το σώμα σας, σαπουνίστε τα χέρια σας για να μην χρωματιστούν οι παλάμες και περάστε με υγρό μαντηλάκι τις πατούσες σας. Αφαιρέστε καλά το προϊόν από τα νύχια σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε λίγο βαμβάκι για να απλώσετε αυτομαυριστικό στην αναστροφή του κάθε χεριού σας. Για να μην λεκιάσετε τα ρούχα σας, περιμένετε μέχρι το προϊόν να στεγνώσει εντελώς (θα χρειαστούν περίπου 20-30 λεπτά). Τα περισσότερα αυτομαυριστικά προϊόντα δεν περιέχουν αντηλιακό και για αυτό δεν προστατεύουν την επιδερμίδα σας από την ηλιακή ακτινοβολία. Αν πρόκειται να περάσετε χρόνο στο ύπαιθρο, απλώστε αντηλιακή προστασία (SPF) με δείκτη τουλάχιστον 15 πριν βγείτε έξω.

 • Περιποίηση μαλλιών

 • Υπάρχουν παράγοντες που επιδεινώνουν την πιτυρίδα;

  Πολλοί παράγοντες μπορούν να την επηρεάσουν: ορμονικές διαταραχές, στρες, υπερβολική εφίδρωση, ακατάλληλο ή υπερβολικά ερεθιστικό σαμπουάν, υπερβολικό μασάζ στο τριχωτό κεφαλής, αλλαγές στη θερμοκρασία (ιδιαιτέρως τον χειμώνα όπου οι εναλλαγές κρύου/ζεστού είναι συχνότερες).

 • Η πιτυρίδα εμφανίζεται το ίδιο συχνά στους άντρες και τις γυναίκες;

  Ναι. Η πιτυρίδα πλήττει περίπου το 45% του πληθυσμού, ανεξάρτητα από το φύλο ή την εθνότητα.

 • Η εμφάνιση της πιτυρίδας εξαρτάται από την ηλικία ή από άλλους παράγοντες;

  Όχι, δεν σχετίζεται με την ηλικία. Από την άλλη, εξωτερικοί παράγοντες όπως το στρες, η ρύπανση ή εσωτερικοί παράγοντες όπως η σμηγματόρροια μπορούν να διαταράξουν τη μικροβιακή ισορροπία και να επιταχύνουν τον κύκλο ανανέωσης του τριχωτού της κεφαλής και έτσι να εμφανιστούν νιφάδες πιτυρίδας.

 • Τι μπορώ να κάνω για να έχω καλύτερα αποτελέσματα από τα σαμπουάν;

  Ακολουθήστε την εξής διαδικασία όταν λούζεστε: Βρέξτε καλά τα μαλλιά σας. Ρίξτε σαμπουάν στις παλάμες των χεριών ας και απλώστε το καλά σε όλα τα μαλλιά. Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας τα ακροδάχτυλά σας (μην τρίβετε και μην ξύνετε) και στη συνέχεια κατά μήκος των μαλλιών σας. Αφήστε το σαμπουάν να δράσει για 2-3 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

 • Βαφές μαλλιών

 • Αφού απλώσω τη βαφή μαλλιών, πώς μπορώ να αποφύγω τους λεκέδες στο πρόσωπό μου από το προϊόν που «τρέχει»;

  Για να αποφύγετε τους λεκέδες στο πρόσωπό σας, καθαρίστε το πλεόνασμα προϊόντος από την επιδερμίδα σας με λίγο βαμβάκι ή ένα σφουγγάρι.

 • Μπορώ να προλάβω τις αλλεργικές αντιδράσεις στη βαφή μαλλιών και αν ναι, πώς μπορώ να τις αποφύγω;

  Οι δερματικές αλλεργίες στις βαφές μαλλιών μπορούν να αποφευχθούν. Οι πιθανές αντιδράσεις μπορούν να εντοπιστούν κάνοντας ένα δερματικό αλλεργικό τεστ σύμφωνα με τις οδηγίες 48 ώρες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Το τεστ είναι ακριβές κατά 100% (Krasteva et al., European Journal of Dermatology, 2002 & 2005). Για τον λόγο αυτό αναγράφουμε σαφώς σημαντικές οδηγίες ασφαλείας πάνω σε όλα μας τα προϊόντα:
  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΟΙ ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΠΟΥ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΤΕΣΤ 48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ.
  ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ:
  Αν είχατε ήδη αλλεργική αντίδραση σε κάποια βαφή μαλλιών.
  Αν το τριχωτό της κεφαλής σας παρουσιάζει κνησμό ή ερεθισμό.
  ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΑΥΡΗΣ ΧΕΝΝΑΣ: αν έχετε κάνει ποτέ τατουάζ με μαύρη χέννα, ακόμη και πολύ παλιά, ενδέχεται να έχετε αναπτύξει αλλεργία χωρίς να το ξέρετε. Μην το διακινδυνεύσετε. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ το προϊόν αυτό αν δεν έχετε κάνει αλλεργικό τεστ 48 ώρες πριν τη χρήση.
  ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΤΕΣΤ 48 ΩΡΩΝ.

 • Οι αλλεργίες στις βαφές μαλλιών είναι συνηθισμένες;

  Όχι, είναι πολύ σπάνιες. Πολλά άτομα μπορεί να είναι αλλεργικά σε πολλές ουσίες, μεταξύ των οποίων τροφές και φυσικά προϊόντα. Αντιθέτως, οι αντιδράσεις στις βαφές μαλλιών είναι πολύ σπάνιες. Οι αντιδράσεις αυτές μπορούν να συμβούν σε πολύ μικρό αριθμό ατόμων ειδικά αν στο παρελθόν είχαν κάνει προσωρινό τατουάζ, όπως το τατουάζ μαύρης χέννας.

 • Οι βαφές μαλλιών είναι ασφαλείς;

  Οι βαφές μαλλιών έχουν μελετηθεί εκτενώς και η ασφάλειά τους έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένως και από ανεξάρτητους επιστήμονες. Οι καταναλωτές μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις βαφές μαλλιών μας με σιγουριά εφόσον ακολουθούν πιστά τις οδηγίες χρήσης.

 • Συστατικά προϊόντος

 • Χρησιμοποιείτε Μεθυλισοθειαζολινόνη (MI) στα προϊόντα σας;

  Η πρώτη προτεραιότητα της L’Oréal είναι η ασφάλεια των καταναλωτών και χρησιμοποιούμε συντηρητικά μόνο υπό αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας. Όποτε υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με κάποιο συντηρητικό, ο Όμιλος και όλος ο κλάδος επαναξιολογεί την ασφάλειά του. Για τον λόγο αυτό, το 2013 αποφασίσαμε προκαταβολικά να μην χρησιμοποιούμε πια Μεθυλισοθειαζολινόνη (MI) στα προϊόντα μας που παραμένουν πάνω στην επιδερμίδα. Η διαδικασία αφαίρεσης της μεθυλισοθειαζολινόνης από αυτά τα προϊόντα ολοκληρώθηκε στις αρχές της φετινής χρονιάς. Επιπλέον, η L’Oréal δεν χρησιμοποιεί μεθυλισοθειαζολινόνη σε κανένα από τα υποαλλεργικά, παιδικά και αντηλιακά προϊόντα της. Ακολουθούμε αυστηρά την εξέταση ασφαλείας της μεθυλισοθειαζολινόνης την οποία διεξαγάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εξέταση αυτή θα βοηθήσει ώστε να ορίσουμε την ασφαλή χρήση της μεθυλισοθειαζολινόνης ως συντηρητικού σε καλλυντικά προϊόντα που ξεπλένονται στην ορθότερη δοσολογία.

 • Χρησιμοποιείτε στα προϊόντα σας ουσίες που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα;

  Προσέχουμε πολύ όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με ουσίες στα καλλυντικά που ενδεχομένως διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα. Μελετούμε εδώ και πολύ καιρό το ζήτημα της ρύθμισης του ενδοκρινικού συστήματος και το έχουμε συμπεριλάβει στις παραμέτρους που χρησιμοποιούμε κατά την αξιολόγηση ασφαλείας των συστατικών μας. Όλες οι νέες πρώτες ύλες εξετάζονται και τα συστατικά που χρησιμοποιούμε ήδη αξιολογούνται συνεχώς. Ο στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή και δεν περιέχουν καμία ουσία που διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα.

 • Χρησιμοποιείτε φθαλάτες στα προϊόντα σας;

  Ξεκινήσαμε να αφαιρούμε τους φθαλάτες από τα προϊόντα μας ήδη από το 2007. Η αφαίρεσή τους ολοκληρώθηκε πλήρως το 2010 για το υπάρχον χαρτοφυλάκιο του Ομίλου και εφαρμόζεται συστηματικά σε όλες τις συνθέσεις προϊόντων των νέων μαρκών που εξαγοράζουμε.

 • Χρησιμοποιείτε πλαστικά μικροσφαιρίδια στα προϊόντα σας;

  Η L’Oréal αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των προϊόντων της και έχει δεσμευτεί να διασφαλίζει ότι όλα της τα προϊόντα διαθέτουν το βέλτιστο περιβαλλοντικό προφίλ. Από το 1995, διαθέτουμε ένα ερευνητικό εργαστήριο που έχει ως αποστολή του να αξιολογεί τον αντίκτυπο των συνθέσεών μας στα υδρόβια οικοσυστήματα. Η L’Oréal αποφάσισε να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τα πλαστικά μικροσφαιρίδια και δεσμεύτηκε δημοσίως να αφαιρέσει όλα τα μικροσφαιρίδια πολυαιθυλενίου από τα απολεπιστικά της μέχρι το 2017. Η αφαίρεση ενός συστατικού είναι περίπλοκη διαδικασία. Απαιτεί ανάλυση και ταυτοποίηση βιώσιμων εναλλακτικών που μπορούν να πληρούν πολλά κριτήρια (συμπεριλαμβανομένων της ανθρώπινης και περιβαλλοντικής ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας, της βιώσιμης άντλησης των πρώτων υλών και του συνολικού κόστους). Ο Όμιλος αναζητά φυσικές εναλλακτικές (για παράδειγμα μεταλλικά σωματίδια, σπόρους φρούτων) που μπορούν να παρέχουν την ίδια αποτελεσματικότητα και ασφάλεια όπως πριν. Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν το συνολικό περιβαλλοντικό μας προφίλ και οι περιβαλλοντικές μας δεσμεύσεις. Έχουμε δεσμευτεί ότι ως το 2020, θα έχουμε μειώσει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα κατά 60% σε σχέση με το έτος 2005. Θα μειώσουμε τις εκπομπές μας CO2 σε απόλυτους όρους κατά 60%, καθώς επίσης και την κατανάλωση νερού ανά τελικό προϊόν καθώς επίσης και τα απόβλητά μας ανά τελικό προϊόν κατά 60% έχοντας ως έτος αναφοράς το 2025. Θα κινητοποιήσουμε τις ομάδες μας καθημερινά για να βελτιώσουμε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των εργοστασιακών μας μονάδων και των κέντρων διανομής μας. Επίσης έχουμε δεσμευτεί να στέλνουμε μηδενικά απόβλητα στη χωματερή και να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 των μεταφορών μας κατά 20% ανά τελικό προϊόν έχοντας ως έτος αναφοράς το 2011.