Ταλαιπωρημένα μαλλιά & επανόρθωση: Πώς θα το καταφέρεις;

Μαλλιά εύθραυστα, πορώδη, θαμπά, με τραχιά υφή, έντονο φριζάρισμα και ψαλίδα – με άλλα λόγια, μαλλιά ταλαιπωρημένα, που «φωνάζουν» ότι έχουν ανάγκη από εξειδικευμένη, εντατική φροντίδα η οποία θα τους δώσει το φιλί της ζωής. Αν αυτή είναι η εικόνα που αντικρύζετε καθημερινά στον καθρέφτη σας, αν οι good hair days πλέον μοιάζουν με όνειρο θερινής νυκτός, χρειάζεται να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας... χθες!

 

Τι φταίει;

 

Διάφοροι παράγοντες και συνήθειες που επαναλαμβάνονται τακτικά δοκιμάζουν τις αντοχές της τρίχας, προκαλώντας φθορές που συσσωρεύονται και οδηγώντας τη τελικά στην κατάσταση που μόλις περιγράψαμε.

 

Στο top 3 αυτής της λίστας βρίσκονται:

 

  • Το ντεκαπάζ - μια τεχνική εργασία απαραίτητη για το ξάνοιγμα των μαλλιών πάνω από 3 τόνους ή σε ραγδαίες αλλαγές χρώματος- που αποχρωματίζει την τρίχα (απομακρύνει δηλαδή εντελώς τις φυσικές χρωστικές της). Πρόκειται για μια διαδικασία που «σοκάρει» τα μαλλιά, τα ταλαιπωρεί ιδιαίτερα και τα ευαισθητοποιεί, για αυτό καλό είναι να γίνεται από τον ειδικό, να αποφεύγετε να την επαναλαμβάνετε συχνά και να περιποιείστε τα μαλλιά σας με συνθέσεις που επανορθώνουν άμεσα τις φθορές
  • Η καθημερινή χρήση εργαλείων θερμότητας όπως πιστολάκι, σίδερο ισιώματος κλπ, γιατί φτάνουν σε θερμοκρασίες πιο υψηλές ακόμα και από εκείνες που μαγειρεύουμε το φαγητό μας (!) και κυριολεκτικά καίνε την τρίχα. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε το αγαπημένο σας hot tool με μέτρο και πάντοτε εφαρμόζετε στα μαλλιά σας ένα ειδικό θερμοπροστατευτικό προϊόν πριν το styling, το οποίο θωρακίζει την τρίχα από τις φθορές που προκαλεί η θερμότητα.
  • Η μόνιμη βαφή μαλλιών μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά, να τα κάνει άγρια και εύθραυστα. Επιλέξτε προσεκτικά τη βαφή στην οποία θα εμπιστευτείτε το χρώμα αλλά και την δύναμη των μαλλιών σας (βεβαιωθείτε πως η σύνθεσή της έχει και περιποιητικά συστατικά που προστατεύουν την τρίχα από την ταλαιπωρία και επανορθώνουν άμεσα τις φθορές)και προσπαθήστε να μεγαλώσετε το διάστημα ανάμεσα στις βαφές ώστε τα μαλλιά σας να έχουν το περιθώριο να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους.

 

 

Ταλαιπωρημένα μαλλιά: Υπάρχει ελπίδα!

 

Όπως εξηγούν οι experts, είναι πολύ σημαντικό να αφουγκράζεστε τα μαλλιά σας, ειδικά αν σας αφορούν οι παραπάνω συνήθειες, ώστε να λάβετε εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα κατά της... ταλαιπωρίας. Επιπλέον, τονίζουν πώς η επιλογή του κατάλληλου haircare για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι ζωτικής σημασίας για την επανόρθωση και ενδυνάμωσή των αδύναμων δεσμών στο εσωτερικό της τρίχας.

 

Η νέα σειρά Elvive Bond Repair δημιουργήθηκε ακριβώς πάνω στις ανάγκες των ταλαιπωρημένων μαλλιών και φέρνει την επανάσταση στην περιποίησή τους! Οι εμπλουτισμένες με Κιτρικό Οξύ συνθέσεις της, εισχωρούν στο εσωτερικο της τρίχας για να αναδομήσουν και να αναδημιουργήσουν τους σπασμένους της δεσμούς – εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε την ιεροτελεστία επανόρθωσης σε 3 βήματα:

 

Βήμα 1ο

Bond Repair Rescue Pre-Shampoo

 

Αυτό το προϊόν εντατικής θεραπείας αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα πριν το σαμπουάν, για βαθύτερη επανόρθωση των μαλλιών. Ιδανικό για όλους τους τύπους ταλαιπωρημένων μαλλιών, βασίζεται σε τεχνολογία αναδόμησης με 12% σύμπλεγμα Bond Repair, εμπλουτισμένο με Κιτρικό Οξύ. Το Bond Repair Rescue Pre-Shampoo εφαρμόζεται σε όλο το μήκος των νωπών μαλλιών, είναι απαραίτητο να μείνει 5 λεπτά (τουλάχιστον) και στη συνέχεια να ξεβγαλθεί καλά. Αποτέλεσμα: Αναδομεί τους σπασμένους δεσμούς της τρίχας, κάνοντας τα μαλλιά πιο λαμπερά, πιο δυνατά, απαλά και υγιή.

 

 

 

οΒήμα 2

Bond Repair Σαμπουάν

 

Επόμενο βήμα, το σαμπουάν για άμεση επανόρθωση μαλλιών της σειράς, χωρίς θειικά άλατα. Με 5% σύμπλεγμα Bond Repair με κιτρικό οξύ, καθαρίζει απαλά αλλά αποτελεσματικά τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, ενδυναμώνει τους σπασμένους δεσμούς της τρίχας ενώ συγχρόνως συμβάλλει στην απαλότητα και τη λάμψη τους,.

 

Βήμα 3ο

Bond Repair Conditioner

 

Μετά το Bond Repair Rescue Pre-Shampoo και το Σαμπουάν, έρχεται η σειρά του Bond Repair Conditioner. Εφαρμόζεται στα μήκη και τις άκρες για 3 λεπτά πριν το ξέβγαλμα και, χάρη στο 10% Σύμπλεγμα Bond Repair με Κιτρικό Οξύ που περιέχει, αναδομεί τους σπασμένους δεσμούς της τρίχας, «χτίζοντας» με τη δράση του το αποτέλεσμα επανόρθωσης που υπόσχεται η σειρά.

 

 

Βήμα 4ο

Bond Repair Leave-in-Serum

 

Η ιεροτελεστία επανόρθωσης Elvive Bond Repair ολοκληρώνεται με το Bond Repair Leave-in-Serum για άμεση επανόρθωση μαλλιων, μια υπερσυμπυκνωμένη σύνθεση περιποίησης με 20% σύμπλεγμα Bond Repair με Κιτρικό Οξύ, την υψηλότερη περιεκτικότητα από όλα τα προϊόντα της σειράς! Μια μικρή ποσότητα σε βρεγμένα μαλλιά (μήκη και άκρες), θωρακίζει τους δεσμούς της τρίχας και την ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο, προσφέρει προστασία από τη θερμότητα, μέγιστη απαλότητα και λάμψη.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.gr/talaipwrhmena-mallia-epanorthwsh-pws-tha-to-katafereis" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "Thing", "subjectOf": { "@type": "ItemList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "url" : "https://www.lorealparis.gr/afudatwmena-mallia-kshra-mallia-poia-einai-h-dikh-sou-anagkh", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"afudatwmena-mallia-kshra-mallia-poia-einai-h-dikh-sou-anagkh", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/gr/articles/haircare/elvive-hyaluronic-2000x900.jpg?rev=4cf5ea5bab6a4b17b7677663734bf404", "height":600, "width":2000 }, "datePublished": "2023-11-23T12:51:48+00:00", "dateModified": "2023-11-23T12:52:34+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"" } }, { "@type":"ListItem", "position": 2, "url" : "https://www.lorealparis.gr/diathrhste-to-ksantho-xrwma-twn-malliwn-sas-me-elvive-color-vive", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"diathrhste-to-ksantho-xrwma-twn-malliwn-sas-me-elvive-color-vive", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/gr/articles/new/oap_cannes2021_inside-cannes_soojoopark.jpg?rev=529306050ec945999056d075abdc7e01", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2024-03-22T08:02:21+00:00", "dateModified": "2024-03-22T08:05:09+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"" } } ] } }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.gr/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.gr/talaipwrhmena-mallia-epanorthwsh-pws-tha-to-katafereis", "name": "talaipwrhmena-mallia-epanorthwsh-pws-tha-to-katafereis" } } ] }