Καθαρισμός επιδερμίδας και ντεμακιγιάζ!

Ακούμε συχνά νεαρά κορίτσια να λένε πως δεν καθαρίζουν την επιδερμίδα τους το βράδυ γιατί δεν έχουν χρησιμοποιήσει μακιγιάζ στο πρόσωπό τους, άρα δεν χρειάζεται… Ίσως αυτό είναι το πιο συχνό λάθος κάνουμε! Να τα ξεκαθαρίσουμε λοιπόν.   

Το ντεμακιγιάζ το χρειάζεσαι οπωσδήποτε κάθε φορά που έχεις χρησιμοποιήσει προϊόντα μακιγιάζ σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου και πρέπει να γίνεται με ειδικά προϊόντα. Ειδικά το ντεμακιγιάζ στην περιοχή των ματιών απαιτεί ένα εξειδικευμένο απαλό προϊόν ώστε να μην προκληθούν ερεθισμοί. Τέτοια προϊόντα καθαρισμού δεν είναι λιπαρά, είναι οφθαλμολογικά ελεγμένα, κατάλληλα ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα μάτια ή για όσες φορούν φακούς επαφής και αφαιρούν με μια κίνηση ακόμη και το αδιάβροχο μακιγιάζ. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν τρίβεις τα βλέφαρα. Απαιτούνται απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω και αντίθετα. Με το ίδιο προϊόν αφαιρείς και το μακιγιάζ μεγάλης διαρκείας στα χείλη.  

Ο καθαρισμός του προσώπου σου όμως θα πρέπει να γίνεται κάθε μέρα πρωί και βράδυ, ακόμη και αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει  τίποτα απολύτως επάνω στην επιδερμίδα σου. Οι ρύποι της ατμόσφαιρας που στα μάτια μας είναι αόρατοι σε συνδυασμό με τις εκκρίσεις της ίδιας της επιδερμίδας όπως η λιπαρότητα και ο ιδρώτας, αλλά και με την σκόνη που αιωρείται στην ατμόσφαιρα, δημιουργούν ένα αόρατο φιλμ που δεν είναι φιλικό για την υγεία της επιδερμίδας. Επιπλέον, με τον καθαρισμό η επιδερμίδα μας μπορεί να απορροφήσει καλύτερα οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.  

Το πρωί μπορείς να χρησιμοποιείς ένα πιο ήπιο καθαριστικό όπως ένα νερό καθαρισμού. Το ίδιο προϊόν χρησιμοποίησε και κατά τη διάρκεια της ημέρας αν χρειαστεί.  

Το βράδυ όμως ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται ακόμη πιο προσεκτικά είτε με γαλάκτωμα και λοσιόν είτε με τζελ ή αφρό καθαρισμού και νερό ανάλογα με το τι ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.gr/katharismos-epidermidas-kai-ntemakigiaz" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "Thing", "subjectOf": { "@type": "ItemList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "url" : "https://www.lorealparis.gr/glukoliko-oksu-ti-einai-kai-poia-ta-ofelh-tou", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"glukoliko-oksu-ti-einai-kai-poia-ta-ofelh-tou", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/gr/articles/skin-care/skin-care-article-photos/glukoliko-ti-einai--ofeli-article-photo.jpg?rev=13b54bca350d4569ba750efe7e70bb9e", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2023-11-23T09:27:41+00:00", "dateModified": "2023-11-23T09:28:12+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"" } }, { "@type":"ListItem", "position": 2, "url" : "https://www.lorealparis.gr/xrhsima-tips-gia-kathhmerinh-peripoihsh-proswpoy", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"xrhsima-tips-gia-kathhmerinh-peripoihsh-proswpoy", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/gr/articles/skin-care/contextualized/life-at-30-skincare-essentials-.jpg?rev=9078b13be48a4307a601f9239e840edb", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2023-11-23T09:05:19+00:00", "dateModified": "2023-11-23T09:06:00+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"Θεραπεία για την περιποίηση της επιδερμίδας με προϊόντα καθαρισμού, μάσκες, scrub... Κάποιες φορές ωστόσο δεν χρειάζεται να επιστρατεύουμε το βαρύ πυροβολικό, αλλά αρκούν απλώς τα βασικά για να εξασφαλίσουμε αποτελεσματική περιποίηση της επιδερμίδας μας σε καθημερινή βάση. Ακόμη πιο όμορφη επιδερμίδα, με λιγότερο κόπο! " } } ] } }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.gr/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.gr/katharismos-epidermidas-kai-ntemakigiaz", "name": "katharismos-epidermidas-kai-ntemakigiaz" } } ] }