Ξανθά μαλλιά & αποχρώσεις: Ποια σου ταιριάζει περισσότερο;

Αντίθετα με τον αστικό μύθο που κυκλοφορεί, το ξανθό είναι ένα από τα πιο ευέλικτα χρώματα μαλλιών: για κάθε τόνο επιδερμίδας υπάρχει μια (τουλάχιστον) απόχρωσή του που την κολακεύει, τη φωτίζει και την αναδεικνύει. Και, για να διαβάζεις αυτές εδώ τις γραμμές, κατά πάσα πιθανότητα είτε είσαι έτοιμη να γίνεις πρώτη φορά ξανθιά και ψάχνεις την ιδανική απόχρωση για σένα, είτε θέλεις να παραμείνεις στην παλέτα του ξανθού δοκιμάζοντας έναν διαφορετικό τόνο από αυτόν που ήδη έχεις. 

Με μια γκάμα που κυμαίνεται από σκούρο μέχρι εκτυφλωτικό κατάξανθο και από ζεστό μέχρι ψυχρό, υπάρχουν αμέτρητες αποχρώσεις ξανθού ανάμεσα στις οποίες καλείσαι να ανακαλύψεις τη δική σου – ποια, όμως, σου ταιριάζει περισσότερο; Καταρχήν, χρειάζεται να λάβεις υπόψιν σου τον τόνο της επιδερμίδας σου προκειμένου να ανακαλύψεις το haircolor που την κολακεύει. Αν έχεις ψυχρά undertones (οι φλέβες στο εσωτερικό των καρπών σου έχουν μπλε χρώμα), σου ταιριάζουν οι παγωμένες αποχρώσεις του ξανθού. Αν έχεις θερμά undertones (οι φλέβες σου είναι πράσινες) θα κινηθείς στο θερμό φάσμα του ξανθού ενώ αν οι φλέβες σου έχουν ένα mix και των δύο χρωμάτων, τότε η επιδερμίδα σου έχει ουδέτερο undertone (τυχερή!), πράγμα που σημαίνει ακόμα περισσότερες επιλογές.

Οι colorists, όμως, βάζουν και μια ακόμα διάσταση στην αναζήτηση του ιδανικού ξανθού, το βάθος του χρώματος των ματιών σου. Οι πιο «μαλακοί» τόνοι κολακεύουν τα ανοιχτόχρωμα μάτια ενώ τα πιο βαθιά, πλούσια ξανθά χρώματα ταιριάζουν περισσότερο στα σκούρα μάτια. Κάτι σημαντικό που χρειάζεται να θυμάσαι: η φυσική βάση σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Οι βαφές μαλλιών για το σπίτι δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα χρώματος όταν είναι δύο τόνους πιο ανοιχτές ή πιο σκούρες από το φυσικό σου, ή μέχρι τρεις τόνους αν η βάση σου είναι ήδη καστανόξανθη. Αν έχεις σκούρα βάση και θέλεις να περάσεις σε ένα εκτυφλωτικό ξανθό, χρειάζεται να εμπιστευτείς τα μαλλιά σου σε έναν colorist. Μια τέτοια ακραία αλλαγή haircolor απαιτεί ντεκαπάζ, μια δύσκολη διαδικασία που χρειάζεται γνώσεις και τεχνική για να μην κινδυνεύσει η ποιότητα της τρίχας, γιατί την αποχρωματίζει από τις φυσικές, σκούρες χρωστικές της προκειμένου να «ντυθεί» το ξανθό χρώμα που επέλεξες. 

Βαμμένα ξανθά μαλλιά: Και τώρα που βρήκες την ιδανική απόχρωση, ποια μόνιμη βαφή μαλλιών θα επιλέξεις;

Το να βρεις την ιδανική απόχρωση ξανθού για σένα, είναι η μισή διαδρομή. Η άλλη μισή και εξαιρετικά σημαντική, είναι να επιλέξεις την βαφή μαλλιών που αφενός θα σου χαρίσει την καλύτερη απόδοση χρώματος, αφετέρου θα σεβαστεί και θα προστατέψει την ποιότητα των μαλλιών σου και την επιδερμίδα του κεφαλιού σου κατά τη διαδικασία. Η μόνιμη βαφή μαλλιών Excellence θα σε καλύψει απόλυτα, τόσο ως προς το ξανθό που θα σου χαρίσει που εγγυημένα θα είναι εξαιρετικό (για αυτό, εξάλλου, τη λένε Excellence!) όσο και ως προς την φροντίδα της τρίχας. Βασισμένη σε μια τριπλή ρουτίνα προστασίας, αυτή η μόνιμη βαφή μαλλιών προστατεύει, φροντίζει και σέβεται το τριχωτό, την ποιότητα και το χρώμα των μαλλιών σου. 

Η Κρέμα-Βαφή μαλλιών που θα βρεις στο κουτάκι της Excellence είναι εμπλουτισμένη με προ-κερατίνη, προστατεύει τα μαλλιά σε κάθε βαφή, χαρίζει χρώμα εντυπωσιακό, με διάρκεια, ενώ προσφέρει 100% κάλυψη των λευκών. Το Απαλό Σαμπουάν Φροντίδας, δεύτερο βήμα στη διαδικασία, είναι σχεδιασμένο για μία μοναδική εφαρμογή αμέσως μετά το ξέβγαλμα του μείγματος βαφής Excellence. Καθαρίζει απαλά το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά, απομακρύνει τέλεια την επιπλέον κρέμα-βαφή, θρέφει την τρίχα και δίνει περισσότερη λάμψη. Τρίτο βήμα, η Απαλή Μάσκα Θρέψης που επανορθώνει σε βάθος την τρίχα χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά, κλειδώνει το χρώμα και την απαλότητά τους.

Οι experts της μόνιμης κρέμας-βαφής Excellence προτείνουν τις αποχρώσεις 7.3 Ξανθό Χρυσαφί,  8.1 Ξανθό Ανοιχτό Σαντρέ και 10 Κατάξανθο Ξανθιστικό, αν έχεις θερμά undertones ενώ αν ο υποτόνος της επιδερμίδας σου είναι ψυχρός προτίμησε την 10.21 Κατάξανθο Περλέ Σαντρέ ή την 7.11 Ψυχρό Ξανθό. 

Θέλεις έξτρα βοήθεια; Το Virtual Try On είναι ένα έξυπνο online εργαλείο της L’Oréal Paris όπου μπορείς να δεις live, απλά και μόνο ανεβάζοντας μια φωτογραφία σου, πώς θα δείχνεις με οποιαδήποτε απόχρωση ξανθού της Excellence επιλέξεις, με τον πιο εύκολο, γρήγορο και fool-proof τρόπο!
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.gr/ksantha-mallia-apoxrwseis-poia-sou-tairiazei-perissotero" }

Θέλετε να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας;

Δοκιμάστε το Virtual Try On Εργαλείο της L'Oréal Paris και ανακαλύψτε όλες τις νέες αποχρώσεις Excellence και Casting Crème Gloss σε 3 απλά βήματα: Βήμα 1: Επιλέξτε την απόχρωση μαλλιών που σας ενδιαφέρει. Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε το κουμπί "Ζωντανή Δοκιμή" ή ανεβάστε την φωτογραφία σας και δείτε ζωντανά το αποτέλεσμα.  Βήμα 3: Πλοηγηθείτε στις αποχρώσεις και βρείτε αυτή που σας ταιριάζει.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "Thing", "subjectOf": { "@type": "ItemList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "url" : "https://www.lorealparis.gr/poia-einai-h-swsth-peripoihsh-vammenwn-malliwn", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"poia-einai-h-swsth-peripoihsh-vammenwn-malliwn", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/defaults/articles/article-place-holder-hero/poia-einai-h-swsth-peripoihsh-vammenwn-malliwn.jpg?rev=af3586f3ae40479b9e52d831a8b5b233", "height":743, "width":1321 }, "datePublished": "2023-11-21T11:01:51+00:00", "dateModified": "2023-11-21T11:02:05+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"" } }, { "@type":"ListItem", "position": 2, "url" : "https://www.lorealparis.gr/ksantha-mallia-apoxrwseis-poia-sou-tairiazei-perissotero", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"ksantha-mallia-apoxrwseis-poia-sou-tairiazei-perissotero", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/gr/articles/hair-color/coloration-article-banner2-2000x900.jpg?rev=6d0c2642deca463ab8bc8b2483607981", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2023-07-05T11:32:44+00:00", "dateModified": "2023-09-21T10:00:42+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"" } } ] } }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.gr/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.gr/ksantha-mallia-apoxrwseis-poia-sou-tairiazei-perissotero", "name": "ksantha-mallia-apoxrwseis-poia-sou-tairiazei-perissotero" } } ] }