Peeling προσώπου στο σπίτι: Ποια βήματα να ακολουθήσεις;

 
Κανένα προϊόν skincare, όσο high-end σύνθεση κι αν έχει, δεν μπορεί να αποδώσει στο 100% της υπόσχεσής του αν δεν βρίσκει... ελεύθερο πεδίο για να εισχωρήσει όσο χρειάζεται στην επιδερμίδα- αυτό είναι δεδομένο. Τι μπορεί να μπλοκάρει τη διαδρομή του; Τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, κατά κύριο λόγο, μαζί φυσικά με το σμήγμα, τη σκόνη κλπ. που φράσσουν τους πόρους. Αν και το δέρμα διαθέτει τον δικό του, φυσιολογικό μηχανισμό ανάπλασης κατά τον οποίο όταν ολοκληρώνεται ο κύκλος ζωής των κυττάρων αυτά πέφτουν και τη θέση τους παίρνουν τα υγιή, νεανικά κύτταρα που ανεβαίνουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας, αυτή η διαδικασία επιβραδύνεται στο πέρασμα του χρόνου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι συσσωρεύονται και «πνίγουν» τους πόρους, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει τη φωτεινότητα και τη ζωντάνια της, ενώ δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για να εμφανιστούν ατέλειες. Την συνθήκη αυτή έρχεται να «ξεμπλοκάρει» η απολέπιση, η απομάκρυνση δηλαδή των νεκρών κυττάρων που έχουν μείνει πάνω στην επιδερμίδα, με τη βοήθεια των κατάλληλων προϊόντων – και για αυτό θεωρείται από τους skin experts απαραίτητο βήμα στο εβδομαδιαίο πλάνο φροντίδας για φωτεινή, νεανική επιδερμίδα. 

Μηχανική VS χημική απολέπιση

Υπάρχουν δύο τρόποι απολέπισης, η μηχανική και η χημική. Η μηχανική απολέπιση γίνεται με την βοήθεια των scrub, των απολεπιστικών συνθέσεων με μικροκόκκους φυσικής, κυρίως, προέλευσης, όπως είναι η ζάχαρη ή το αλάτι. Καθώς κάνετε απαλό μασάζ σε νωπή επιδερμίδα με ένα scrub, οι κόκκοι με τη βοήθεια της τριβής, διώχνουν τα νεκρά κύτταρα – ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν πως αυτή η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς στην επιδερμίδα, δεν ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας και καλό είναι να γίνεται μία με δύο φορές την εβδομάδα. 

Η χημική απολέπιση, από την άλλη, είναι εμπνευσμένη από την αντίστοιχη διαδικασία που γίνεται από τους δερματολόγους, με την βοήθεια των AHAs (α- υδροξυ-οξέων), των BHAs (β-υδροξυ-οξέων) και των PHAs (πολυ-υδροξυ-οξέων), τα οποία λύνουν τους δεσμούς των επιφανειακών νεκρών κυττάρων, διευκολύνοντας την απόπτωσή τους με “ευγενικό τρόπο”. Η διαφορά τους από τα peeling προσώπου στο ιατρείο, είναι πως στα ειδικά μελετημένα peeling για το σπίτι, η συγκέντρωση οξέων είναι τέτοια ώστε να δίνει το επιθυμητό απολεπιστικό αποτέλεσμα με τρόπο ελεγχόμενο, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος ανεπιθύμητων ενεργειών ή ερεθισμών. 

Peeling προσώπου στο σπίτι: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Βασική προϋπόθεση πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία είναι, φυσικά, να επιλέξετε το κατάλληλο peeling προσώπου. Αν και, όπως εξηγήσαμε πιο πάνω, η συγκέντρωση των οξέων στις συνθέσεις που προορίζονται για χρήση στο σπίτι είναι απόλυτα ασφαλής, οι ειδικοί τονίζουν τέσσερα βασικά σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε: 

#1
Επιλέξτε το peeling ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και από καθιερωμένα brands στο skincare.

#2
Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να κάνετε τον δερματολόγο, αναμειγνύοντας διαφορετικά peeling μεταξύ τους γιατί υπάρχει κίνδυνος η επιδερμίδα σας να μπει σε περιπέτειες. 

#3
Ακολουθείστε με ευλάβεια τις οδηγίες για την εφαρμογή του προϊόντος και για το πόσο συχνά μπορείτε να το χρησιμοποιείτε. 

#4
Μην ξεχνάτε πως η χημική απολέπιση κάνει την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη στον ήλιο για 24 με 72 ώρες μετά- αυτός είναι ένας έξτρα λόγος να μην παραλείπετε ποτέ την αντηλιακή προστασία του προσώπου σας με υψηλό SPF, κάθε πρωί. 

Αν σας απασχολούν οι σκούρες κηλίδες, συμπεριλαμβανομένων των πανάδων από τον ήλιο και τη γήρανση, το peeling προσώπου στο σπίτι είναι απαραίτητο βήμα για την αντιμετώπισή τους. Το νέο Bright Reveal Peeling Προσώπου με Νιασιναμίδη κλείνει στο μπουκαλάκι του όλη την απολεπιστική δύναμη ενός επαγγελματικού peeling!* Η σύνθεσή του- κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος- βασίζεται σε ένα συνδυασμό οξέων εμπνευσμένο από τα επαγγελματικά peeling και συγκεκριμένα: 

- Γλυκολικό οξύ & Γαλακτικό οξύ (AHAs) για Φωτεινότητα. Χάρη στο πολύ μικρό μέγεθός του, εξασφαλίζουν εντατική απολέπιση για βελτίωση του ανάγλυφου της επιδερμίδας.
- Σαλικυλικό οξύ (BHA) για Βελτίωση του Ανάγλυφου. Αυτό το β-υδροξυ-οξύ συσφίγγει τους πόρους, ελέγχει τα επίπεδα σμήγματος, μειώνει τις ατέλειες και ταυτόχρονα βελτιώνει το ανάγλυφο της επιδερμίδας.
- Αμυγδαλικό οξύ (AHA) για Φωτεινότητα. Εξασφαλίζει ήπια απολέπιση και ενισχύει την κυτταρική ανάπλαση.
- Γλυκονολακτόνη (PHA) για Λείανση. Αυτό το πολυ-υδροξυ-οξύ απολεπίζει απαλά την επιφάνεια της επιδερμίδας. 

Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός 25% οξέως σε συνδυασμό με τη Νιασιναμίδη- star συστατικό στην αντιμετώπιση του ανομοιόμορφου τόνου- παρέχει απολέπιση πολλαπλών επιπέδων στην επιδερμίδα, η οποία είναι «κλειδί» για την μείωση των σκούρων κηλίδων αλλά και την πρόληψη δημιουργίας νέων.

Η αποτελεσματικότητα του νέου Bright Reveal Peeling Προσώπου με Νιασιναμίδη είναι ορατή και αποδεικνύεται και από σχετική κλινική μελέτη με εφαρμογή 4 φορές την εβδομάδα, κάθε δεύτερο βράδυ**. Μετά από 1 μόλις χρήση, η επιδερμίδα αποκτά ορατά πιο λεία και πιο φωτεινή όψη, η τραχύτητά της μειώνεται κατά 14% (1) ενώ η λάμψη της ενισχύεται κατά 9% (1). Όσον αφορά στα σημάδια ακμής, μετά από 6 εβδομάδες χρήσης μειώνονται κατά 47% (1).

Η εφαρμογή: 

1. Αφού καθαρίσετε και στεγνώσετε απαλά το πρόσωπό σας, ανακινήστε καλά το μπουκαλάκι του Bright Reveal Peeling Προσώπου με Νιασιναμίδη. 
2. Γυρίστε το μπουκάλι ανάποδα και πιέστε το για να διανείμετε το προϊόν στο χέρι σας.
3. Εφαρμόστε το με τις άκρες των δακτύλων σας ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπό σας.
4. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά.
5. Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.
6. Συνεχίστε με την ενυδατική σας κρέμα και οπωσδήποτε αντηλιακό ως τελευταίο βήμα. 

«Σβήστε» τις σκούρες κηλίδες!

Για να αντιμετωπίσετε τις σκούρες κηλίδες αποτελεσματικά, ακολουθείστε το ολοκληρωμένο skincare σύστημα Bright Reveal: 

- Ξεκινήστε με το Bright Reveal Gel Καθαρισμού με Νιασιναμίδη, ένα ελαφρύ καθαριστικό σε μορφή gel με την αποτελεσματικότητα ενός ορού, χάρη στο συνδυασμό Νιασιναμίδης με Σαλικυλικό οξύ. 
- Συνεχίστε με τον Ορό Προσώπου Bright Reveal με 10% Νιασιναμίδη και Αμινο-σουλφονικό οξύ, δύο ισχυρά δερματολογικά συστατικά που, με συστηματική χρήση, μειώνουν κατά 77%(2) την υπερμελάγχρωση, τις σκούρες κηλίδες και τον ανομοιόμορφο τόνο  
- Η Bright Reveal Κρέμα Προσώπου με Νιασιναμίδη & SPF50+ προσφέρει καθημερινή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Με 20% φίλτρα UV ευρέος φάσματος, 2% Νιασιναμίδη, LHA και Βιταμίνη Ε, συνδυάζει την υψηλή προστασία από τις ακτίνες UV, η οποία είναι απαραίτητη για την πρόληψη των σκούρων κηλίδων με ισχυρά δερματολογικά συστατικά για ορατή μείωση της υπερμελάγχρωσης. 
- Εναλλακτικά, η Bright Reveal Κρέμα Ημέρας με Νιασιναμίδη SPF50, με 5.6% Σύμπλεγμα Ενυδάτωσης και 2% Νιασιναμίδη, προσφέρει την απόλαυση μιας πιο πλούσιας υφής με ορατή δράση κατά των σκούρων κηλίδων.  
- Μία με δύο φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιείστε το Bright Reveal Peeling Προσώπου με Νιασιναμίδη και 25% οξέα, για απολέπιση πολλαπλών επιπέδων στην επιδερμίδα- απαραίτητη στην ορατή αντιμετώπιση κάθε τύπου σκούρων κηλίδων. 

*Σε σύγκριση με 3 συνεδρίες επιφανειακού επαγγελματικού peeling με 30% γλυκολικό οξύ. 

** Σχεδιασμός κλινικής μελέτης: 93 γυναίκες, 20-59 ετών/ Όλοι οι τύποι επιδερμίδας, όλοι οι τόνοι επιδερμίδας (φωτότυποι I-VI). 58% ευαίσθητη επιδερμίδα/Δερματικά προβλήματα: επιδερμίδα χωρίς ομοιόμορφο τόνο, θαμπή επιδερμίδα, έλλειψη διαύγειας, κηλίδες, σημάδια ακμής/Αξιολόγηση: κλινική βαθμολόγηση, φωτογραφίες (VISIA), και αυτοαξιολόγηση από τους συμμετέχοντες/ Εφαρμογή: 4x/εβδομάδα, το βράδυ, κάθε δεύτερο βράδυ. Χρήση συνήθους ενυδατικής αμέσως μετά, και χρήση SPF κάθε πρωί.

1. Κλινική βαθμολόγηση σημαδιών ακμής, 77 άτομα, 6 εβδομάδες.
2. Κλινική βαθμολόγηση 176 κηλίδων, 88 γυναίκες
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.gr/peeling-proswpou-sto-spiti-poia-bhmata-na-akolouthiseis" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "Thing", "subjectOf": { "@type": "ItemList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "url" : "https://www.lorealparis.gr/niasinamidh-xrhsh-pws-na-thn-prosthesete-sthn-routina-sas", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"niasinamidh-xrhsh-pws-na-thn-prosthesete-sthn-routina-sas", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/gr/articles/bright-reveal-family.jpg?rev=ec8f22aa24ae48bb9a1185e47e46cc65", "height":800, "width":2000 }, "datePublished": "2024-03-07T14:56:51+00:00", "dateModified": "2024-04-12T07:40:42+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":" " } }, { "@type":"ListItem", "position": 2, "url" : "https://www.lorealparis.gr/skoures-khlides-sto-proswpo-aities-prolhpsh-luseis", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"skoures-khlides-sto-proswpo-aities-prolhpsh-luseis", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/master/dmi/articles/skin-care-articles-april-2023/what-causes-dark-spots-on-face/causes-dark-spots-01.jpg?rev=531f95d9f4474b1eae39280dc36d74ac", "height":610, "width":1170 }, "datePublished": "2024-04-17T12:41:51+00:00", "dateModified": "2024-04-17T12:42:07+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":" " } }, { "@type":"ListItem", "position": 3, "url" : "https://www.lorealparis.gr/tik-tok-trend-alert-pws-na-petuxeis-to-apoluto-glass-skin", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"tik-tok-trend-alert-pws-na-petuxeis-to-apoluto-glass-skin", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/gr/articles/new/20230906-digital-brightreveal-still9-lgrothe_dmi_image_na_no-cta.jpg?rev=fcf7cd2c4d5b46739f82465875e05f01", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2024-03-22T07:29:35+00:00", "dateModified": "2024-03-22T07:32:22+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.lorealparis.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"" } } ] } }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.gr/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.gr/peeling-proswpou-sto-spiti-poia-bhmata-na-akolouthiseis", "name": "peeling-proswpou-sto-spiti-poia-bhmata-na-akolouthiseis" } } ] }