ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΑ ΖΩΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ

Ως πρωτοπόρος στον αγώνα κατά των δοκιμών σε ζώα, η L'Oréal απαγόρευσε την πρακτική στα εργαστήριά της το 1989, 14 χρόνια πριν τεθούν σε ισχύ οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών μας ήταν πάντα κορυφαία προτεραιότητα για τον Όμιλο L'Oréal. Η υπεράσπιση της ζωικής αιτίας είναι εξίσου σημαντική για εμάς.

Αναπτύχθηκε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, το Episkin, η πρωτοποριακή ιδιόκτητη τεχνολογία ανακατασκευής επιδερμίδας της L'Oréal, παρέχει μια αξιόπιστη και βιώσιμη εναλλακτική λύση στις δοκιμές σε ζώα. Με την αναπαραγωγή της δομής της ανθρώπινης επιδερμίδας και την αναπαραγωγή των συνθηκών εφαρμογής του προϊόντος, σε λίγες μόνο ώρες η τεχνολογία μπορεί να προβλέψει την ασφάλεια ενός συστατικού ή μιας σύνθεσης, επιτρέποντας συγκρίσεις απόδοσης πολύ πριν καν δοκιμαστεί κλινικά.

Πολύ πριν οι δοκιμές σε ζώα γίνουν ρυθμιστικό ή κοινωνικό μέλημα, η L'Oréal είχε αναπτύξει, το 1979, εναλλακτικές μεθόδους βασισμένες σε μια τεχνολογία που ήταν μοναδική εκείνη την εποχή – την αναδόμηση της ανθρώπινης επιδερμίδας.

Μέχρι το 1989, η L'Oréal είχε σταματήσει οριστικά τις δοκιμές προϊόντων σε ζώα, 14 χρόνια πριν αυτό απαιτηθεί από τη νομοθεσία για τα προϊόντα. Πέρα από τα μοντέλα επιδερμίδας, η L'Oréal χρησιμοποιεί επίσης έναν μεγάλο αριθμό εργαλείων προγνωστικής αξιολόγησης που αποφεύγουν τη χρήση σε ζώα, όπως μοριακή μοντελοποίηση, εξειδικευμένα τοξικολογικά συστήματα και τεχνικές απεικόνισης.

Το Episkin είναι επί του παρόντος η μόνη ανασυσταμένη τεχνολογία επιδερμίδας που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.gr/mia-omorfia-xwris-dokimes-sta-zwa-gia-panw-apo-30-xronia" }

Κάθε χρόνο, το κέντρο προγνωστικής αξιολόγησης της L'Oréal στη Γαλλία παράγει περίπου 150.000 μονάδες ανακατασκευασμένου ιστού.

3 κέντρα Episkin σε όλο τον κόσμο:
Lyon-Gerland, Γαλλία  (από το 2000)
Pudong, Κίνα (από το 2014)
Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία (από το 2018)

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.gr/mia-omorfia-xwris-dokimes-sta-zwa-gia-panw-apo-30-xronia" }
Episkin 2
Caption
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.gr/mia-omorfia-xwris-dokimes-sta-zwa-gia-panw-apo-30-xronia", "name": "mia-omorfia-xwris-dokimes-sta-zwa-gia-panw-apo-30-xronia" } } ] }