Συχνές Ερωτήσεις

Η L'Oréal κάνει δοκιμές σε ζώα;

Η L’Oréal δεν δοκιμάζει κανένα προϊόν της σε ζώα και, εδώ και πάνω από 30 χρόνια, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων ως προς τις εναλλακτικές μεθόδους.

Ποιες εναλλακτικές μεθόδους έχει αναπτύξει η L'Oréal έναντι των δοκιμών σε ζώα;

Από το 1979, η L’Oréal ανασυνθέτει στο εργαστήριο μοντέλα ανθρώπινου δέρματος, διενεργώντας in vitro δοκιμές ασφαλείας που δεν περιλαμβάνουν ζώα. Έτσι, ο Όμιλος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων ως προς τις εναλλακτικές μεθόδους αξιολόγησης της ασφάλειας. Έκτοτε, η L’Oréal ίδρυσε το Episkin* στη Λυών (Γαλλία) και στη Σαγκάη (Κίνα), όπου πραγματοποιείται η ανασύνθεση του δέρματος. Πέραν των μοντέλων ανακατασκευασμένου δέρματος, στο πλαίσιο της προγνωστικής αξιολόγησης η L’Oréal διαθέτει ένα ευρύ σύνολο εργαλείων που δεν περιλαμβάνουν δοκιμές σε ζώα, όπως η μοριακή μοντελοποίηση, τα εξειδικευμένα τοξικολογικά συστήματα, οι τεχνικές απεικόνισης, και πολλά άλλα.

Αφού δεν δοκιμάζετε τα προϊόντα σας σε ζώα, γιατί η L'Oréal εξακολουθεί να βρίσκεται στη λίστα της ΡΕΤΑ με τις εταιρείες που κάνουν δοκιμές;

Η L’Oréal δεν δοκιμάζει κανένα προϊόν ή συστατικό της σε ζώα. Ωστόσο, επειδή τα προϊόντα μας πωλούνται και στην Κίνα, η L’Oréal συνεχίζει να περιλαμβάνεται στη λίστα της ΡΕΤΑ. Στην Κίνα, οι αρμόδιες αρχές εξακολουθούν να απαιτούν και να διεξάγουν δοκιμές σε ζώα για ορισμένα προϊόντα.

Ποιες ενέργειες εφαρμόζει η L'Oréal για να θέσει τέρμα στις δοκιμές σε ζώα στην Κίνα;

Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, η L’Oréal συνεργάζεται με αρχές και επιστήμονες της Κίνας, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγνώριση εναλλακτικών μεθόδων δοκιμών και η εξέλιξη των κανονιστικών ρυθμίσεων για τα καλλυντικά προς την πλήρη και οριστική εξάλειψη των δοκιμών σε ζώα. Έτσι, σήμερα, τα προϊόντα που παρασκευάζονται και πωλούνται στην Κίνα και ονομάζονται «μη λειτουργικά», όπως σαμπουάν, αφροντούς ή προϊόντα μακιγιάζ, δεν δοκιμάζονται πλέον σε ζώα. Το 2014, ιδρύσαμε στη Σαγκάη ένα Κέντρο Episkin*, όπου δημιουργούνται μοντέλα ανακατασκευασμένου δέρματος. Τα μοντέλα αυτά χρησιμοποιούνται για in vitro δοκιμές ασφάλειας που δεν περιλαμβάνουν ζώα και τίθενται στη διάθεση των κινεζικών αρχών.

 

Texture3 Resized